Casa Ballena
Menu

Cultuur

Cultuur en natuur treft men overal in deze omgeving:

 • Altea is een oud pittoresk Spaans stadje,inspiratiebron van vele kunstenaars die hun werk te koop aanbieden op straten en pleinen, of in een van de vele kunstgalerijen. Altea omvat een nieuw gedeelte, met een prachtige wandelboulevard, jachthaven, stranden en een groot aanbod terrasjes en restaurants. Tevens is er echter een oud stadsgedeelte , gebouwd op de eerste hellingen van het Bernia gebergte.

 

 • In de oude stad “El Casco Antiguo de Altea” treft men
  kerkje Nuestra Señora de Consolación, Altea

  kerkje Nuestra Señora de Consolación, Altea

  de typische Spaanse cultuur en vele smalle straatjes en steegjes. Het dorp is gebouwd op de hellingen van het Bernia gebergte en biedt prachtige vergezichten over de zee en de bergen.  Het kerkje “Nuestro Señora de Consolación” met de typische blauwe koepel is zeker het bezoek waard. Op dinsdag is er tevens en gezellige weekmarkt.

Orthodoxe kerk Altea la Vella

Orthodoxe kerk Altea la Vella

 • Tussen Altea en Calpe bevindt zich de Russisch Orthodoxe kerk “San Miguel Arcangel” met zijn vele prachtige iconen. Wekelijks worden er missen opgedragen, er vinden huwelijksvieringen plaats. Prachtig in hout opgetrokken gebouw met mooie tuin. vrij toegankelijk .

 

 • Zeker een bezoekje waard zijn de “fonts de Algar”, of “Fuentes de Algar“. De Riu Algar is een rivier van 20 km lang in de provincie Alicante, die zijn monding heeft in de middellandse zee in Altea . Langs de oevers bevinden zich wandelpaden tussen de prachtige mediterrane vegetatie,Er mag in de verschillende bekkens met watervalletjes gezwommen worden.

 

 • Voor natuurliefhebbers is er verder nog het Sierra Helada Natural parc, het grootste zee- en landpark van de regio Valencia. Met zijn kliffen van 300 meter en een oppervlakte van 5600 hectare verheft het zich majestueus over de middellandse zee. Langs diverse uitgestippelde wandelroutes kan je de verborgen hoekjes van de baaien, de fauna en de flora beter leren kennen en genieten van de adembenemende vergezichten over zee en bergen.

 

 • Het fort van Bernia werd opgetrokken op de zuidelijke helling van de Sierra de Bernia, een bergketen van 11 km, grondgebied Callosa d’en Sarriá. Het fort is gebouwd in 1562 maar voor het grootste deel alweer gesloopt is 1613. toch de moeite waard voor een flinke wandeling in de Sierra Bernia

 

 • Táberna en Guadalest zijn typische originele Spaans bergdorpen waar de tijd stil is blijven staan. Men neemt de “route de Callossa d’en Sarriá” vanaf de kust. deze brengt je over een 25 tal km langs slingerende wegen met prachtige uitzichten door het Bernia berglandschap. Stuwmeer in Guadalest en lekkere restaurants in beide dorpen.

 

 • Oude Spaanse Cultuur treft men ook in Alicante op 45 minuten met Castillo de St-Barbara, Esplanada de Espagna , haven, parken..