Casa Ballena
Menu

Natuur

Aan mooie natuur zeker geen gebrek in onze omgeving. Naast de talloze mooie stranden en baaien kan je ook in het Spaanse binnenland terecht voor prachtige uitstappen. Achter ons ligt natuurlijk het Bernia gebergte, de hele streek is groen en bergachtig.

  • het Bernia gebergte zelf is 11 km lang en nodigt natuurlijk uit voor talloze wandelingen in de natuur .
  • Zeker ook een bezoekje waard zijn de “fonts de Algar”, of “Fuentes de Algar“. De Riu Algar is een rivier van 20 km lang in de provincie Alicante, die zijn monding heeft in de middellandse zee in Altea . Langs de oevers bevinden zich wandelpaden tussen de prachtige mediterrane vegetatie,Er mag in de verschillende bekkens met watervalletjes gezwommen worden.
  • Voor natuurliefhebbers is er verder nog het Sierra Helada Natural parc, het grootste zee- en landpark van de regio Valencia. Met zijn kliffen van 300 meter en een oppervlakte van 5600 hectare verheft het zich majestueus over de middellandse zee. Langs diverse uitgestippelde wandelroutes kan je de verborgen hoekjes van de baaien, de fauna en de flora beter leren kennen en genieten van de adembenemende vergezichten over zee en bergen.
  • Táberna en Guadalest zijn typische originele Spaans bergdorpen waar de tijd stil is blijven staan. Men neemt de “route de Callossa d’en Sarriá” vanaf de kust. deze brengt je over een 25 tal km langs slingerende wegen met prachtige uitzichten door het Bernia berglandschap. Stuwmeer in Guadalest en lekkere restaurants in beide dorpen.